Sivut

tiistai 8. helmikuuta 2011

Turistina Pekingissä

Melkein viikko on kulunut saapumisesta. Aika on mennyt nopeasti, mutta paljon on ehtinyt myös tapahtua. Sain asunnon kampukselta, samasta kerroksesta kuin Nooran. Muutin isomman matkalaukun sinne ja jäin hostelliin asumaan turistiviikkoni ja Hannamiinan vierailun ajaksi. Kampus on liian kaukana kaikesta, ja kiinalaisen uuden vuoden takia lähes autio. Täkäläinen uusi vuosi kun on perhejuhla, kuten meidän joulumme, kaikki ovat provinsseissa ja kotikotonaan.

Ajankohta Pekingiin tutustumiseen on ollut aika jännä, iltaisin paukkuvat raketit ja kiinanpommit kaduilla ja pihoilla, osa kaupoista ja baareista on kiinni, nähtävyyksissä on ruuhkaa tai ei juuri ketään. Kokonaisuutena kaupunki on aika tyhjä, vaikka suomalaisella mittakaavalla populaa riittääkin.

Hannamiina saapui siis keskiviikkona. Torstaina kävimme tsekkaamassa Kiinan muurin Badalingissa. Emme vaan osanneet ja kävelimme vähän väärästä kohtaa sisään. Voittajaratkaisu, säästyimme rankalta vaellukselta väkijoukossa. Saimme kuitenkin kiipeillä jyrkähköä muuria riittävästi, ja vähän väljemmässä turistijoukossa. Maisemat natsas, ja muuri oli tosi upean näkönen kiemurrellessaan vuorilla. Kiinalaiset hätäili lippujonossa ja bussilippujen kanssa. Voi sitä huudon määrää, kun kaikki tunkevat samaan aikaan lippuluukulle ja myöhemmin, kun meidän bussilipuissa ei ollut tarpeeksi rämpylöitä.


Tutustuimme myös yöelämään. Löysimme kivan baarin, jossa paikalliset opettivat meille nopilla pelattavan juomapelin. Kun tajusin homman jujun, onnistuin aiheuttamaan itse "mestarin" häviön useita kertoja. Priceless. Kerrankin peli, jossa mullakin on mahdollisuus pärjätä. Seuraavana iltana suoritin Hanniksen avustuksella Pekingin appron Sanlitunin lähetystöalueella. Tsingtao-indeksi oli suotuisa.

Kyllä me nähtävyyksiäkin katseltiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti